Popis
Xylitol je 100% čistý, bílý krystalický prášek, který vypadá a chutná jako cukr. Je naprosto bez pachuti.
Získává se přírodním způsobem z vláken stromové kůry. Proto se mu říká dřevný, nebo také březový cukr. Následně se usuší a pomele. Neobsahuje žádné kukuřičné bílkoviny ani jiné alergeny. Po zpracování je xylitol bílý krystalický prášek, který má čistou, sladkou chuť a stejnou sladivost jako řepný cukr. Xylitol se v menším množství přirozeně vyskytuje také v ovoci a zelenině.
Xylitol je sladidlo obsahující o třetinu méně kalorií v porovnání se sacharózou. V potravinářství se využívá nejen jako sladidlo, ale plní také funkci stabilizátoru, zvlhčovadla nebo plnidla. Vytváří chladivý pocit v ústech a nezpůsobuje zubní kaz, proto se využívá například při výrobě žvýkaček, cukrovinek, zmrzlin, pastilek nebo zubních past.
Xylitol je přátelský k zubům. Není potravou pro ústní bakterie, takže se při konzumaci xylitolu nevytváří kyselina a v ústech zůstává stabilní pH.
Konzumace cukru a výrobků s cukrem tvoří významný podíl přijímaných kalorií a poskytuje tělu tzv. prázdné kalorie – kalorie bez nutriční hodnoty. Xylitol má velmi nízký glykemický index, proto je vhodný pro diabetiky. Jeho použití na slazení přispívá k udržení stabilní hladiny cukru v krvi. Xylitol má o 40% méně kalorií než cukr, tím pomáhá zmenšovat příjem kalorií a ulehčuje udržení nebo snižování váhy.
Xylitol se používá jako běžný cukr, kromě přípravy pokrmů z kynutého těsta. Xylitol není potravou pro kvasinky, takže těsto nevykyne
Získává se přírodním způsobem z vláken stromové kůry. Proto se mu říká dřevný, nebo také březový cukr. Následně se usuší a pomele. Neobsahuje žádné kukuřičné bílkoviny ani jiné alergeny. Po zpracování je xylitol bílý krystalický prášek, který má čistou, sladkou chuť a stejnou sladivost jako řepný cukr. Xylitol se v menším množství přirozeně vyskytuje také v ovoci a zelenině.
Xylitol je sladidlo obsahující o třetinu méně kalorií v porovnání se sacharózou. V potravinářství se využívá nejen jako sladidlo, ale plní také funkci stabilizátoru, zvlhčovadla nebo plnidla. Vytváří chladivý pocit v ústech a nezpůsobuje zubní kaz, proto se využívá například při výrobě žvýkaček, cukrovinek, zmrzlin, pastilek nebo zubních past.
Xylitol je přátelský k zubům. Není potravou pro ústní bakterie, takže se při konzumaci xylitolu nevytváří kyselina a v ústech zůstává stabilní pH.
Konzumace cukru a výrobků s cukrem tvoří významný podíl přijímaných kalorií a poskytuje tělu tzv. prázdné kalorie – kalorie bez nutriční hodnoty. Xylitol má velmi nízký glykemický index, proto je vhodný pro diabetiky. Jeho použití na slazení přispívá k udržení stabilní hladiny cukru v krvi. Xylitol má o 40% méně kalorií než cukr, tím pomáhá zmenšovat příjem kalorií a ulehčuje udržení nebo snižování váhy.
Xylitol se používá jako běžný cukr, kromě přípravy pokrmů z kynutého těsta. Xylitol není potravou pro kvasinky, takže těsto nevykyne
- kvalitní březové sladidlo
- nízký glykemický index
- neškodí zubům
- vhodný pro diabetiky
- má o 40% méně kalorií než běžný cukr
- 100% přírodní sladidlo
PARAMETRY
balení: | 500g jemná krupice |